Over periode 2021p2 (1 februari 2021 t/m 28 februari 2021) laat de foodservicemonitor een daling van 49% zien in de toelevering van eten en drinken in horeca en catering, in vergelijking met een jaar eerder.
Met de lockdown sinds 15 oktober, de verdere aanscherpingen vanaf 15 december en de ingang van de avondklok sinds 23 januari 2021 lijkt perspectief voor de Foodservicemarkt redelijk ver weg.
Het jaar 2021 is gestart met gesloten horecazaken, veel gesloten bedrijfslocaties en een blijvende focus op afhaal en bezorging.

Horeca, Catering en Onderweg, allen een lage bezetting
Horeca en Leisure laten in periode 2 een daling zien van 56% ten opzichte van 2020-p2.

Catering laat in periode 2 een daling van 36% zien. Voor bedrijfscatering is het thuiswerkadvies een domper in business. Zorgcatering kan nog wel patienten en medewerkers bedienen. Onderwijscatering wacht op de opening van hoger onderwijs.

On-the-go laat in periode 2 een daling van 51% zien, de sterkste in de COVID-crisis tot dusver.
