RTS games

Empire Earth : Real Time Strategy game

Empire Earth

EMPIRE EARTH is een 3D RTS-game, released in november 2001.


Ik was één van de eerste kopers en begon kort na het uitkomen van deze game met het opzetten van een Nederlandstalige supportsite, zoals ik eerder voor Caesar 3 had gemaakt.

Empire Earth is van de hand van Rick Goodman, de bezieler van het populaire Ages of Empires. In de uitgebreide singleplayer mode doorloop je 14 grote tijdvakken, van het prehistorische paleolithium tot ver in de 23e eeuw.
300 verschillende eenheden komen uit 12 beschavingen. Er zitten meer dan 40 zeegebonden eenheden bij, van primitieve vissloepen, 16e eeuwse fregatten tot nucleaire onderzeeërs. Daarnaast komen we in Empire Earth meer dan 30 luchtheden tegen, van luchtballonnen via dubbeldekkers tot supersonische straaljagers.
Tijdens het spel kun je de eigenschappen van je eenheden upgraden als er een nieuwe tijdperk aantreedt.
Naast de gewone eenheden zijn er helden, wier invloed op de troepen van groot belang is. De singleplayer campagne is rond een aantal historische figuren opgebouwd, en jij speelt deze helden.
De 3D engine voorziet in een complete 3D wereld: hoogteverschillen spelen een rol, het terrein loopt onder water gewoon door, bomen zijn volledig 3D opgebouwd.

Empire Earth NL

Op de supportsite beschrijf ik algemene strategietips, walktroughs per Campaign, en meer over de scenario editor.
Vanaf 2008 is de website Empire Earth NL niet meer uitgebreid. De website blijft wel als naslagwerk/support online staan.
Met de komst van Windows10 is directe speelbaarheid van de game problematisch geworden.

In de jaren 2018-2020 wordt er online af en toe over Empire Earth geschreven en er wordt nog multiplayer gespeeld. Dat is af te leiden aan de Youtube video’s van gespeelde games en enkele nostalgische terugblikken op klassieke RTS-games.

Een aardig totaal overzicht vind ik de Empire Earth review van Mandalore.
Daarin onder andere de tip om EE via compatibliteit-modus onder window8 te spelen. Verder geeft de video een overzicht de plussen en minnen van deze game uit 2001.

Kijk voor tips en ticks in het Nederlands verder op EmpirEarthNL:

Empire Earth NL, Nederlandse supportsite voor deze RTS game uit 2001

Age of Mythology : Real Time Strategy game

Age of Mythology

Age of Mythology is van de hand van Ensemble Studios, de makers van het populaire Age of Empires en The Age of Kings.

In november 2002 startte ik met een Nederlandse supportsite voor de RTS-game Age of Mythology. Na koppeling met de gamerscommunity van RTSholland werd de support verder uitgebreid met tips over strategie, hulp bij de Editor, en editor-wedstrijden. Eind 2003 kwam de expansion Titans uit.

Na 2011 is er weinig nieuws te melden over de game en de spelers.

De RTS technieken in AoM zijn van het bekende principe (zoals bijv. bij Ages of Empires). Maak arbeiders aan in een Capital (Town Center) en zet ze in als jagers, vissers, herders, houthakkers, landbouwers en mijnwerkers. Als de voorraad resources in het Town Center is gestegen, kun je de arbeiders gebouwen laten bouwen, zoals barracks, archery, stables, tempels, siege workshop, waarin verdere militaire eenheden en instrumenten kunnen worden gemaakt.

Na de expansion Titans was het een tijd stil rond Age of Mythology, totdat in 2014 een grafische HD-remake kwam voor de moderne pc’s: “Age of Myhology, Extended Edition

Age of Mythology NL

Age of Mythology NL, Nederlandse supportsite voor deze RTS game uit 2002

RTS Holland : is opgeheven in 2018

Tussen 2002 en 2015 werd door mij een website met forum rond Real Time Strategy games onderhouden.: “RTS Holland”.

Vanaf najaar 2015  kwam weinig nieuws uit het game-genre en is de gamers community van Nederlandse fans van RealTime Strategy spelen doodgebloed.

In het voorjaar van 2017 is besloten het onderhoud van de nieuwspagina van RTS-holland te stoppen. De website bleef online tot juli 2018, daarna kreeg het problemen met de werking van de verouderde e107 sitesoftware. Daarom in juli 2018 uit de lucht gehaald.

Het RTSholland-forum bleef nog een tijdje online als naslagwerk. Maar ook deze kreeg problemen en is in maart 2019 uit de lucht gehaald.

Nog wel on-line staan op hasweb.nl de voorlopers van RTSholland, zijnde mijn losse supportsite voor games over Empire Earth en Age of Mythology.