RTS games en City Buiders

Na het drukke werk met tegenslagen of successen, is het prettig ontspannen met een “spelletje” op de computer. Mijn favoriete gernes zijn City-building sims en Real Time Strategy games.

Empire Earth NL, Nederlandse supportsite voor deze RTS game uit 2001

EMPIRE EARTH is een 3D RTS-game, released in november 2001. Ik was één van de eerste kopers in Nederland. Ik begon kort na het uitkomen van deze game met het opzetten van een Nederlandstalige supportsite. Kijk voor tips en ticks in het Nederlands verder op EmpirEarthNL.


In november 2002 startte ik met een Nederlandse supportsite voor de RTS-game Age of Mythology. Na koppeling met de gamerscommunity van RTSholland werd de support verder uitgebreid met tips over strategie, hulp bij de Editor, en editor-wedstrijden.


Eind vorige eeuw ging ik helemaal los op de Citybuilder “Caesar3“. Van deze bouwsim heb ik in 1998 een Nederlandstalige supporsite opgezet. En deze website is nog steeds in de lucht.

In 2019 verscheen Caesar III als opensource rebuild voor verschillende platforms. De Caesar III open source clone “Julius” brengt nieuw leven in de CityBuilding game, die Impressions in 1998 lanceerde. In 2020 werd “Augustus” uitgebracht, dat nog meer finetuning van de game naar nieuwe spelvariaties bracht.

https://www.hasweb.nl/~mylink/caesar.htm

In 2021 pakte ik het bouwen van steden op met “Workers & Resource: Soviet Republic“.

Ook hiervan deel ik ervaringen. Maar nu niet via platte webteksten, maar rond deze game heb ik een video-serie op Youtube gezet.