info

Er zijn meerdere Frank Meeuwsen ’s actief op internet.
Dit is de site van de Frank Meeuwsen die op het web actief is op/voor :

 • VoCASA volleybal Nijmegen
  Volleybal vereniging in Nijmegen : website VoCASA.nl  Met topteams in Eredivisie en Topdivisie, waarvan videosamenvattingen en livestreams gedeeld worden via website, youtube en facebook van VoCASA.
 • Foodservice Facts (fsfacts.nl)
  Feitjes en trends in horeca en catering. In het bijzonder de periodemonitor met de actuele ontwikkelingen in de waardestroom van eten en drinken vanuit fabrikant via grossiers naar de horeca en catering. (Het bijhouden van de actuele cijfers is gestopt in januari 2023)
 • VocasaTV.nl
  het video-kanaal van VoCASA met samenvattingen en live-streams van volleybalwedstrijden
 • Volleybal Heren Kampioenspoule / Playoff landskamioenschap
  in maart 2021 heb ik een youtube-kanaal ingericht met samenvattingen van wedstrijden in de kampioenspoule van de Eredivisie Volleybal Heren en de playoffs om het landskampioenschap.
  In maart 2022 – mei 2022 heb evenzo van de finales video-samenvattingen van de “Big Points” gemaakt. In april 2023 heb ik alleen de 3 slotwedstrijden naar het kampioenschap in video’s gezet.
 • NL Covid-19 in Tableau
  De dagelijkse Corona cijfers in de mooi interactief dashboard. En periodiek een blog-bericht over de ontwikkelingen in de Covid-grafiekjes op deze site. Het update van de Covid-19 dagmetingen is gestopt per 1 september 2022.
 • Enkele City Building games, waarover ik ervaringen, tips en instructies deel met een Nederlandstalige infopagina en enkele video’s.

Frank Meeuwsen

Nijmegen

HASWEB, vanwaar die naam ?

Hasweb.nl heb ik lang geleden (2002) geregistreerd als promotie website voor het Horeca Analyse Systeem (H.A.S.). Dat was in een tijd dat papieren-communicatie tussen horeca en dienstverleners de overhand had.
De opkomt van internetgebruik prikkelde om de voorlichting over de HAS-bedrijfsvergelijking digitaal in te richten. In de eerste jaren was het een kwestie van schrijven in HTML en plaatjes klein houden voor uploads en downloads.

Nadat de PR voor het H.A.S. goed was geïntegreerd in de website van Bedrijfschap Horeca heb ik het domein “hasweb.nl” aangehouden voor privégebruik.

Meerdere website-projectjes werden een subdomein van hasweb.nl.
De betekenis van “hasweb” veranderde in het Engelse “… has web(site)“.
Zo werd hasweb de host van enkele game-supportsites
* empireearth.hasweb.nl
* ageofmythology.hasweb.nl
* rtsholland.hasweb.nl

Het principe van de korte subdomein-notaties *.hasweb.nl is losgelaten toen de wildcard-SSL-cerficaten kostbaar bleken te zijn.
De oude gamesite zijn echter als naslagwerk in de lucht gebleven en blijken nog regelmatig een doelgroep te bedienen.

De laatste jaren heb ik mijn eigen “digitale portfolio” (werk, webbuilding, videowerk, grapjes, covid-discussies) via hasweb.nl/frankmeeuwsen vastgelegd.

Een tijdelijke alternatieve betekenis zou kunnen zijn:

H. A. S. W. E. B.

Horeca,
Analyses,
Sportvideo,
Websites,
Epidemie-monitoring,
Berichtgeving