Eten en drinken buitenshuis in week 29 t/m 32 2021 nauwelijks hoger dan juli-augustus 2020 (+0,9%)

door | 9 september 2021

De foodservicemonitor van Foodstep geeft over periode 8 van 2021 (week 29 t/m 32, ofwel 19 juli t/m 15 augustus) een stijging van 0,9% in de toelevering van eten en drinken in horeca en catering in vergelijking met periode 8 van 2020.
Vorig jaar was er in periode 8 nog een daling van 11% ten opzichte van 2019.


Over 2 jaar bekeken ligt de Foodservice als totaal nog onder het niveau van de zomer van 2019 : index =89

Nederland blijkt in juli 2021 te snel te hebben versoepeld. Vooral jongeren onder de 30 jaar zijn besmet. De nachthoreca is de ‘perfect storm’ gebleken, maar ook vanuit de vakantiegebieden wordt het virus geïmporteerd. Premier Rutte biedt zijn excuses aan en de nachthoreca moet sluiten. De festivalsector ligt plotseling stil.

Nederland kleurt donkerrood op de Europese kaart en vakantiegangers krijgen te maken met extra maatregelen. Stadions moeten tot 1 september met een beperkt publiek doen.
Voor restaurants en cafés zijn de maatregelen aangescherpt met een verplichte vaste zitplaats en sluitingstijd om middernacht.