2021 p1 Horeca start nieuwe jaar met lage bestedingen (-60%)

door | 26 februari 2021

Over de eerste 4 weken van 2021 (2021 p1 = 4 t/m 31 januari 2021) laat de foodservicemonitor een daling in de toelevering van eten en drinken in horeca van 60,6% ten opzichte van begin 2020. Met veel gesloten horecazaken blijft de focus op afhaal- en bezorgmomenten.

Catering laat in periode 1 een daling van 28,2% zien. Bedrijfscatering en onderwijscatering staan op een laag pitje, catering in zorginstellingen draait wel door. 2021 start wederom met een thuiswerkadvies, en het thuiswerken werd verstrekt door gesloten basisscholen.

On-the-go laat in periode 1 een daling van 46,4% zien, de sterkste daling sinds 2 jaar. Deze meting is wel beïnvloed door de kalenderweken. In 2020p1 viel nog het einde van de kerstvakantie 2019. In 2021p1 start de weektelling op 4 januari.

De Totale Foodservice komt daarmee op -49% ten opzichte van begin 2020.